Rob 5e en Ruup 1e dan!

Ruup Alta1Afgelopen zaterdag, 17 juni vonden in Vianen de half-jaarlijkse danexamens plaats.
Deze werden georganiseerd door de TBN (Taekwondo Bond Nederland) en worden afgenomen cf. de normen van de WTF (World Taekwondo Federation).
Ruup Alta, assistent-trainer bij Gyeong-rye moest voor alle 6 onderdelen een voldoende weten te halen: stijlvormen, stepsparring, zelfverdediging, full-contact sparring, het breken van 3 planken en theorie.
Ruup haalde voor alle onderdelen een ruime voldoende, waarbij hij een uitstekende  en gecontroleerde sparringspartij liet zien en knalhard door de planken trapte, zodat hij op geen enkel onderdeel herkansingen nodig had.
Ruup mocht na afloop de zwarte band met trots in ontvangst nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Rob met demonstratieteamRob, één van onze hoofdtrainers stond in de startblokken om examen voor 5e dan af te gaan leggen.
Het examen wordt beschouwd als het fysiek zwaarste van alle danexamens (1e t/m 9e dan) en bestaat uit 4 hoge stijlvormen en het geven van een demonstratie.
In deze demonstratie waren diverse breektesten, zelfverdediging van een hoog moeilijkheidsgehalte en full contact sparren verwerkt.
Bij zijn demonstratie werd hij bijgestaan door Dennis Mooldijk, Ferdi MacGillavry, Niels Oskam en Marco von den Nahmer.
Daarnaast diende hij een scriptie te verdedigen over een Taekwondo-specifiek onderwerp.
Rob haalde op alle onderdelen een voldoende en is hiermee in de afgelopen 2 jaar de enige Nederlandse kandidaat die een 5e danexamen in één keer gehaald heeft.
Ruup en Rob: proficiat en bedankt voor deze afsluiting van het seizoen!

En natuurlijk ook Franklin MacGillavry die de kandidaten heeft voorbereid.


U bevindt zich hier: Home Over ons Nieuws Rob 5e en Ruup 1e dan!